Den hemliga kocken

Jag har just läst boken om fusket i matindustrin . Det känns som en intressant och viktig bok. Själv känner jag väldigt starkt för detta med naturlig mat och riktig råvaror.

Långt innan debatten kom upp avskydde jag till exempel lättmargariner och margarin i allmänhet därför att jag tycker att det smakar och framförallt luktar illa. Sötningsmedel tycker jag ofta har en märklig bismak. Min tanke har länge varit bättre att äta lite socker någon gång ibland en massor av sötningsmedel.

Ibland är det förstås svårt att undvika saker. Detta med glutamat försöker jag undvika någorlunda, men det känns ändå som att det är stor skillnad på egen sås med en buljongtärning i och pulversås med massor av konstigheter och glutamat.

En del av informationen är glädjande att känna till. Det här med bröd till exempel. Köpt bröd är dyrt och innehåller en massa konstigheter. Eget bröd är gott, billigare och lätt att göra.

Det var också intressant att läsa det lilla som fanns om barnmatsindustrin och tron på att näringsberikad mat är bättre än naturligt näringsrik mat.

Tyvärr är vi ju fattiga så vi kan inte handla KRAV-märkt och inte köpa allt det som är bra. Ändå ändå lagar man det mesta från grunden blir det ändå bättre och billigare mat än halvfabrikat.

Lämna en kommentar