Ska sluta köpa barnmat

Jag trodde från början att jag inte skulle köpa så mycket barnmat. Jag tänkte mig kanske lite då och då när det var praktiskt.

Överlag har jag alltid gillat sådant som är naturligt rena smaker och riktiga råvaror. Trots de föresatserna har jag ändå köpt en del barnmat noga räknat tre paket gröt, ett paket välling och några olika burkar. Kanske är det den aggressiva marknadsföringen eller något annat. Det är inte så att jag heller tänkt att dottern skulle äta stora mängder barnmat bara att det kanske kunde vara praktiskt i vissa lägen.

Nu känner jag ändå att måttet är rågat. Igår åkte jag in till stan för att storhandla. I sådana lägen kanske barnmat hade varit praktiskt. Jag tog med mig pannkakor och bestämde mig för att köpa till fruktpuré. Inte ens fruktpuré är dottern speciellt road av. Hon gillar riven färsk frukt mycket bättre. Överlag är det så med all barnmat. Efter mycket om och men har vi kommit fram till att hon gillar havregrynsgröt med riven frukt och mjölk den dyra industrigröten uppskattar hon inte alls. Jag kan inte säga annat än att jag förstår henne det mesta av barnmaten smakar konstigt och burkigt.

Nu har jag bestämt mig det blir inget mer sådant får vi ett till barn ska jag köra hemlagat från början och alla reklamkampanjer från barnmatsindustrin kommer åka direkt i papperskorjen där de hör hemma. Jag kommer också att slå dövörat till om BVC börjat tjata om att industrigröt är det bästa som finns.

Lämna en kommentar