Dags igen

Jag har svårt att släppa R.E.M. jag har köpt varje ny skiva sen Atomatic for the people

Snart är det en ny skiva ute och ny turné. Jag blev förvånad över turnén R.E.M. brukar inte turnéra ofta och de gillar att göra suspekta miniturnéer som bara ett fåtal kan köpa biljetter till.

Den här turnén är en riktig turné med Stockholmsspelning på Stadion. Jag tyckte delvis om förra skivan fast den ibland kändes lite slätstruken ingen av låtarna stack ut riktigt. De har sagt att nya skivan gjordes snabbt och att den är gitarr baserad. I mina öron låter båda sakerna lovande. Gitarr är bra och låter som något betydligt trevligare än synth. De flesta senare R.E.M. album har tyvärr varit Synth baserade. Att det gjordes snabbt är också bra risken att det blir slätstruket och välpolerat är inte lika stor.

Förmodligen blir det ändå ingen konsert jag har ingen att gå med och dyrt är det tyvärr och jag vet inte hur vi ska ordna det rent praktiskt. Får försöka trösta mig med att jag var besviken på förra konserten och att de tyvärr kändes lite gamla . Jag vet inte om jag har fel jag är inte jätte musikalisk, men det kändes inte som att Stipe fick in rätt känsla i rösten fören nästan halva konserten gått. Kanske är det faktiskt så att R.E.M. är lite pasé som live band. Skivan hoppas jag ändå på. Ska försöka tjuvlyssna om det går.

Lämna en kommentar