Kärleksbarn


Lotta Thell

Kärleksbarn är fjärde delen i Lotta Thells självbiografiska serie. De första två delarna läste jag med tårar i ögonen. Känslorna och sorgen i böckerna kändes så äkta och påtagliga och de gav också en bra bild av vilka fördomar missbrukare slåss emot. Den tredje delen var också läsvärd även om jag inte fick samma överväldigande känsla av att läsa den som de tidigare böckerna.

Nu när jag kommit till fjärde delen känns det tyvärr inte lika angeläget längre. Känslorna är delvis bra beskrivna, men boken känns alldeles för lång på sina ställen.

Problemet är till stor del att det är att mycket som upprepas både från tidigare böcker i serien och från tidigare kapitel i boken. Kapitel efter kapitel beskriver huvudpersonen hur hennes man förändrats efter att hon avgiftade sig och sedan vad det kan bero på.

Här känns det som att boken hade kunnat kortas ner och att det hade varit mer kärnfullt med en kortare beskrivningar. Tyvärr upplever jag det som att huvudpersonen ältar om vilket gör att jag inte känner att författaren når fram på samma sätt som i tidigare böcker. I slutet av boken börjar berättelsen att leda framåt, men då kommer slutet alldeles för abrupt.

Ps. De första delarna i serien heter Utan en tanke och
I skuggan av värme D.s

En kommentar till “Kärleksbarn”

 1. Latosha skriver:

  By so doing, you are certainly not only making all your family members grow, you’re also which
  makes it strong. A colorful graph on the front from the shirt indicates the effectiveness
  of neighboring Wi-Fi signals, helping you to find an optimal location to connect before you even turn your laptop on. Instead of sitting in front of a box all
  day long, actually get a mind working on things,
  study a song, maintain brain active and it’ll stay active for you.

Lämna en kommentar