Provocerande

Igår kände jag mig provocerad när jag tittade på TV3 Lyxfällan. Att ordna upp någons ekonomi kanske kan vara intressant. Lite intressant är det. Fast hela programmet känns helt vansinnigt.

De besöker en familj som aldrig tänker sig för innan de köper något nytt, en familj som har tre båtar och bor i ett stort fallfärdigt hus. De tjänar i och för sig bra, men de har nollkoll på vart pengarna tar vägen.

Jag kan inte påstå att jag känner speciellt mycket medlidande de har själva satt sig i en ohållbar situation.

De får hjälp att reda upp problemen och de fattar vettiga och självklara beslut som att sälja en av båtarna. Samtidigt förstår jag att TV-teamet tycker fruktansvärt synd om dem. I slutet av programmet blir de bjudna på en del av husrenoverings kostnaderna och dessutom en resa till Tailand.

Det finns människor som verkligen har det illa ställt och så visar de upp detta ett program om människor som varit mer än vanligt klantiga och oansvariga. Dessutom blir de belönade för att de löser en situation som de själva satt sig i.

Självklart är inte det där med ekonomi lätt, men det här programmet har jag riktigt svårt för det känns inte schyst mot dem som verkligen lever på marginalen.

2 kommentarer till “Provocerande”

 1. Joakim skriver:

  Jag måste till att börja med hålla med dig på ett fåtal punkter.
  Som du säger sÃ¥ har paret i ”showen” själva satt sig i den siuation de befinner sig i.
  Att inte kunna kontrollera sina pengar hör till småbarn inte till vuxna människor.

 2. Sara skriver:

  Jo det är väl ungefär det jag menar :)
  Fast jag tycker det är mer synd om människor som lever på marginalen. Då har jag mycket mer förståelse för att de inte får det att gå ihop

Lämna en kommentar